Velkommen til FAKS syklubb!

Velkommen til FAKS syklubb!

Publisert av FAKS Oslo den 09.09.21.
I samarbeid med billedkunstner Ina Bache-Wiig har FAKS Oslo startet syklubb med fokus på tradisjonelt håndarbeid. Her kan du lære deg alt fra å brodere blonder til å strikke tykke ullsokker!

Vi har begynt høsten med å brodere bokmerker i hardangersøm, en type norsk tradisjonell hvitsøm-broderi (opprinnelig brodert med hvit tråd på hvitt stoff) fra Vestlandet og Hardanger. Teknikken ble  trolig utviklet på 1700-tallet, inspirert av blant annet den italienske varianten reticella-broderi.


Med bokmerker følger en spennende historie; bokmerker har fulgt ulike skriftkulturer fra 1. århundre e.Kr. og frem til i dag. Der man finner skrifter og bøker, finner man også bokmerker. Å starte syklubben på denne måten er et kjærlig nikk til det filosofiske fokuset og dannelsesidealet til FAKS, og ikke minst til FAKS' lesesirkel. Bokmerker er dessuten ypperlige små prosjekter for både helt nye og mer erfarne håndarbeidere, og med hardangersøm lærer vi flere grunnleggende sting vi tar med oss videre til andre prosjekter.Utover året kommer vi til å lære å både strikke og hekle, brodere og slå nupereller, og jobbe med enkle vevteknikker og søm. Ina stiller med materialer og kunnen, og viser og veileder hver enkelt underveis.

Vil du være med? Send epost til oslo@faks.no! Ingen forkunnskaper kreves. Alle deltagere vil få utfordringer og oppskrifter tilpasset ferdighetsnivå, og ikke minst: Dette er et sosialt og hyggelig møtested! Ina kommer fra en familie med sterke håndarbeidstradisjoner, og har siden barnsben brodert og sydd. Hun er en kyndig håndarbeider innenfor et stort spenn av ulike teknikker og tradisjoner, og er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO).